Attentat gör jubileumsturné 2018

Turnépremiär i Hultsfred 13 april. Det är 40 är sen bandet spelade live första gången när punken exploderade i Sverige och förändrade musikscenen för alltid. Attentat har lagt av och börjat om några gånger sen dess. Under åren har de ständigt utmanat sig själva och sin publik med att skruva sitt utryck och använt nya fräscha angreppssätt för att spegla sin samid. Det är tre år sedan punklegendarerna senast stod på scen, men nu är de tillbaka med full kraft! Det blir som mest 14 gigs med jubileumsshowen. Parallellt med turnén arbetar Attentat vidare med att färdigställa sitt nya album.

När Attentat kickstartade igen på Peaceandlove 2010, anade ingen hur bra allt skulle låta och hur väl mottagna de gamla rockhjältarna skulle bli! Efter en längre dids avhållsamhet från scenen var killarna hungrigare än någonsin och sparkade ivrigt igång sin frenetiska rock-’n-roll-maskin.

Nya albumet ”Fy fan” rusade upp på försäljningslistans 20:e plats och fick två veckor på listan. Bandet fyllde Pustervik vid livepremiären och gjorde sen en bejublad turné i Sverige. Det blev e 100-tal spelningar och Attentat hitt ade nya fans i alla åldrar.

Konserterna har kännetecknas av energi och en unik scennärvaro där publiken står i centrum, samt e visst mått av humor. Göteborgarna fyller uppenbarligen ett behov med sina vassa texter om vår nutid och med sin enkla, raka trallvänliga rockmusik som är så ovanlig idag.

Dokumentärfilmen ”Glöden slocknar aldrig” visar tydligt gruppens kapacitet, dynamik och popularitet. Med två galapremiärer på Bio Roy i Göteborg och Bio Rio i Stockholm tog filmen publiken med storm. Därtill har bandet hunnit samarbeta med Sören ”Sulo” Karlsson och skrivit musik till pjäsen ”Jag heter Mikael” på Södra Teatern i Stockholm. De har även spelat in med producenten och Brit Award – vinnaren Pedro Ferreira innan de tvingades ta en paus då Jönsson drabbades av utmattningssyndrom för snart tre år sedan.

Attentat hördes första gången i den svenska punkvågen i slutet på 70-talet som Göteborgs svar på huvudstans KSMB & Ebba Grön, då med oförglömliga hits som ”Ge fan i mej” och ”Operahuset”. Jönsson, Paddan, Crippa, Kruse och Larry har ingenting kvar att bevisa. Men de gör det ändå. Kväll efter kväll. Nya Attentat är här för a stanna.

Klicka på länken för att ladda hem Attentats Rider: Attentat_rider_

Kommande spelningar

Det finns inga kommande spelningar för tillfället.

Videos

Attentat – Ge Fan I Mig (Live)

Fryshuset Gatans Musik, 2012

Attentat Manskomplex (Live)

Lisebergshallen, 2013