Tommy Nilsson

Tommy Nilsson är aktuellare än någonsin. Medverkan i TV4s Så Mycket Bättre, ny kritikerrosad singel med titeln ”Samma Människa”, nya singeln spelas flitigt i radio, livespelningar och mycket mer. Tommy Nilsson har haft en lång karriär. Med sin känsliga röst och omisskännliga klang har han blivit en älskad artist över generationer. Tommy Nilsson visar med stil och tydlighet vad som är hans signum. Starka texter, varma och gärna lite melankoliska melodier tillsammans med luftiga produktioner. De tolkningar som Tommy gör i Så Mycket Bättre kommer att ytterligare bredda repertoaren på ett spännande sätt.

Nilsson var sångare i rockbandet Horizont när han fick ett erbjudande om ett skivkontrakt i Frankrike. Den franske producenten Yves Accary var i Sverige för att träffa sin flickvän och fick kontakt med Nilsson. I Frankrike hade Nilsson stora framgångar med sitt debutalbum, en blandning av discorock och ballader. Nilsson återvände till Sverige 1982 och gick sedermera med i hårdrocksbandet Easy Action där han ersatte Zinny Zan som bandets vokalist. Runt samma period deltog Nilsson också i det svenska projektet Swedish Metal Aid som en av många hårdrockssångare på låten ”Give A Helpin’ Hand”, skriven av Joey Tempest (Europe).

Nilsson satsade då på en solokarriär och fick ett stort genombrott med låten ”Allt som jag känner”, en duett han sjöng med Tone Norum 1987. Det gav honom Rockbjörnen som ”Bästa manliga” artist samma år. På det följde den svenska Melodifestivalen 1989, där han framförde det segrande bidraget ”En dag” som slutade på fjärde plats i Eurovision Song Contest 1989. Under 1990-talet hade han fortsatta framgångar, bland annat med ”Dina färger var blå” som användes flitigt av Pripps i en reklamfilm. 1994 blev hans ”Öppna din dörr” årets låt på Svensktoppen. 1997 hade han en krogshow på Hamburger Börs tillsammans med Mary Wilson. 2000 skrev han text och musik till Trollkarlen från Oz på Hälsinglands Träteater i Järvsö. I den svenska Melodifestivalen 2007 framförde han powerballaden ”Jag tror på människan”, som gick direkt till final.

Kommande spelningar

    fredag 14 juni 2019
    lördag 15 juni 2019
    måndag 1 juli 2019

Videos

My love is not blind

Så mycket bättre (TV4), 2016

Allt jag känner

Tommy Nilsson & Tone Norum
Idol Sverige (TV4), 2014

Presentation av Tommy Nilsson

Så mycket bättre (TV4), 2016

En dag (Live)

Eurovision Song Contest, 1989

Öppna din dörr (Live)

Nyhetsmorgon (TV4), 1994

Om Jag Är Den Du Vill Ha

Officiell video, 1996