Attentat – Svart får i 40 år
Spelplats: Katalin
Datum: 14 september 2018
Biljettpris: 250:- + service

I år är det 40 år sedan Attentat bildades. Det firas med en kortare turné i Sverige där material från hela karriären kommer att spelas, men främst äldre låtar är aktuella.

Det blir första gången på tre år som det klassiska punkbandet från Majorna står på scen i Uppsala Turnén är döpt till ”Svart får i 40 år”

Med sig på turnén har Attentat jubileums merchandise till försäljning efter konsert En omröstning om vilka låtar Attentat bör spela under turnén kommer att hållas på Attentat Officiella facebook. Det är 40 är sen bandet spelade live första gången när punken exploderade i Sverige och förändrade musikscenen för all tid. Attentat har lagt av och börjat om några gånger sen dess. Under åren har de ständigt utmanat sig själva och sin publik med a skruva si utryck och använt nya fräscha angreppssä för a spegla sin samtid. Det är många år sedan punklegendarerna senast stod på scen i Uppsala men nu är de tillbaka med full kraft !

Det blir som mest 14 gigs med jubileumsshowen. Parallellt med turnén arbetar Attentat vidare med att färdigställa sitt nya album. När Attentat kickstartade igen på Peaceandlove 2010 anade ingen hur bra allt skulle låta och hur väl mottagna de gamla rockhjältarna skulle bli! Efter en längre tids avhållsamhet från scenen var killarna hungrigare än någonsin och sparkade ivrigt igång sin frenetiska rock `n` roll maskin.Nya albumet ”Fy fan” rusade upp på försäljningslistans 20:e plats och fick två veckor på listan. Bandet fyllde Pustervik vid livepremiären och gjorde sen en bejublad turné i Sverige. Det blev e 100-tal spelningar och Attentat hittade nya fans i alla åldrar.Konserterna har kännetecknas av energi och en unik scennärvaro där publiken står i centrum samt en viss mån av humor. Göteborgarna fyller uppenbarligen ett behov med sina vassa texter om vår nutid och med sin enkla raka trallvänliga rockmusik som är så ovanlig idag.

Dokumentärfilmen ”Glöden slocknar aldrig” visar tydligt gruppens kapacitet dynamik och popularitet. Med två galapremiärer på Bio Roy i Göteborg och Bio Rio i Stockholm tog filmen publiken med storm. Därtill har bandet hunnit samarbeta med Sören ”Sulo” Karlsson och skrivit musik till pjäsen ”Jag heter Mikael” på Södra Teatern i Stockholm. De har även spelat in med producenten och British Award – vinnaren Pedro Ferreira innan de tvingades till en paus då Jönsson drabbades av utmattningssyndrom för snart tre år sedan. Attentat hördes första gången i den svenska punkvågen i slutet på 70-talet som Göteborgs svar på huvudstans KSMB & Ebba Grön då med oförglömliga hits som ”Ge fan i mej” och ”Operahuset”. ny merchandise finns på plats allt framtaget speciellt för jubileet

Framträdanden av Attentat

https://www.tickster.com/sv/events/ry3x5udkvy0kf3t/2018-09-14/attentat-svart-far-i-40-ar