”Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som artist när han nu släpper sitt sextonde album. Nu väljer Staffan att ta saken i helt egna händer.
Under två år har han skrivit och spelat in allting själv i sin egen studio på Söder i Stockholm. Resultatet är ”Svaret På Allt”, ett album där han bara tar hjälp av några få utvalda gäster, som t ex Jon Rekdal, trumpet, Lisa Långbacka, dragspel och Cajsa Siik, sång.

– Jag har utforskat lite nya stigar för att ta min musik vidare, berättar Staffan. Framför allt har jag gett mig själv tid att mejsla fram exakt vad jag vill uttrycka.

”Svaret På Allt” är ett album byggd på Staffans osvikliga melodikänsla och hans helt egna fåra av rocklyrik. Med inspiration av samtida pop- och rockmusik visar det också upp en ny sida av en artist som aldrig stannar. Och gärna återuppfinner sig själv.

Förutom solokarriären har Staffan Hellstrand skrivit låtar till och tillsammans med en mängd artister – från Lasse Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson och många fler, till och med det svenska fotbollslandslaget.”

Hans musik har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska klassiker som ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna I Haven”, som han skrev åt Idde Schultz. Men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden.
”Fanfar” – hans hyllning till den vanliga människan framförs numera av en mängd svenska artister som Helene Sjöholm, Mia Skäringer, Sofia Karlsson och Cookies ´n Beans.