Attentat – Gogo fighter

Attentat är tillbaka starkare än någonsin! Tisdag 25 juni släpper de ”Gogo fighter”, första singeln från nya albumet ”Punkhjärta” som kommer senare i höst på nya uppstickarskivbolaget Busy Bee. Och punkhjärtat bultar stolt och ettrigt hos Attentatsmännen.

Producent Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel, Joel Alme m fl) har gjort underverk med Attentat. Ljudbilden är rensad och rå. Fram lyfts melodierna, sången och ett vansinnigt driv från rytmsektionen. På ”Gogo fighter” sjunger Attentat om amazonerna och regnbågsrebellerna i generation Alpha som kommer att rädda planeten när vi som tillhör äldre generationer är borta. Gitarrerna ylar och vrålar av ilska och kampvilja.

Attentat hördes första gången i den svenska punkvågen i slutet på 70-talet som Göteborgs svar på huvudstans KSMB & Ebba Grön, då med oförglömliga hits som ”Ge fan i mej, ”Vi vill inte ha något Operahus” och ”Maktlös”. Jönsson, Paddan, Kruse, Larry och Siken har ingenting kvar att bevisa. Men de gör det ändå. Nya Attentat är här för att stanna.

https://orcd.co/gogofighter