Attentat RIOT tour våren/sommaren 2020
I vår åker Attentat på RIOT-turné! Med i bagaget finns färska albumet ”Punkhjärta” och nya publikfavoriter som ”Esmeralda”, ”Ditt fel” tillsammans med klassiker som ”Unga & många och ”Ge fan i mej”.
Det går bra nu! I anslutning till releasen av nya albumet gjordes ett antal spelningar med mycket bra respons, bland annat på ett knökat Nefertiti i Göteborg och Södra Teatern i Stockholm. ”Punkhjärta” är producerad av Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel) och nådde förstaplatsen (!) på Sverigetopplistan vinylalbum och en andraplats för fysisk försäljning alla kategorier. Titelspåret ”Punkhjärta” utsågs till en av Göteborgs 100 bästa låtar på 10-talet av Sveriges näst största morgontidning, GP.
Attentat live är idag en fullfjädrad rock`n`rollmaskin, ungefär som ett uppdaterat D A D på steroider, men med popkänsla. Sen återkomsten med albumet ”Fy fan” 2013 har Jönsson och Paddan med kumpaner turnerat regelbundet och gjort bejublade välbesökta spelningar runt om i Sverige och Norge.
Riot turnén pågår i vår och sommar med start i Falköping 29 februari.
_______ ________________________________
Vad tycker media om Attentat Live:
”Det är inrepat väl och låter bra. Det är humor och allvar, men mestadels oförskämt kul att sjunga med” – Expressen
”Göteborgarna hade en energi, naivitet och närvaro som många betydligt yngre band saknar på scen.” – Smålandstidningen
Vad tycker media om Punkhjärta:
”Säga vad man vill om Attentat, och det finns säkert mycket att berätta, men det är omöjligt att inte smittas av deras löddriga entusiasm. Allt är möjligt, inget är försent, med uthållighet och hängivenhet kan själva tiden betvingas. Punken lever!” – Göteborgs-Posten
”Attentat slungar iväg ännu en näve med glädje, ilska och humor på nya given Punkhjärta. Resultatet är faktiskt en västsvensk fullträff… Attentat vill jag bara ha mycket mer av så snart som möjligt.” – Nya Wermlands tidningen.
Mer om RIOT: attentat.nu/presskit
Attentat var pionjärer och förgrundsfigurer i den första svenska punkvågen i slutet på 70-talet
tillsammans med bland annat KSMB & Ebba Grön. Då med oförglömliga hits som ”I denna
stan” och ”Maktlös”.
På Rock I OrosTider turnén vill Attentat lyfta musikens kraft som hopp och glädjespridare i
ett Sverige som slits isär av ekonomiska klyftor, intolerans och nedmontering av välfärden.