Daniel Karlsson, The Moniker, mannen som tröttnade på skivbolag och valde då istället att presentera ett nytt projekt. Han valde nämligen att släppa alla låtarna på sin kommande skiva som singlar, en efter en från och med 13 april fram till 31 augusti.

Andra singeln släpptes 27 april i form av låten Life Is Life. Nu har The Moniker dessutom gjort en video till just den låten. Videon till Life Is Life är producerad av Marcus Parsmo och Daniel Karlsson själv. Den spelades in i Daniel Karlsson gamla hemtrakter i Norrahammar och Taberg som ligger utanför Jönköping.

– Jag frågade det äldre paret som dansar i videon om de kände till lokalerna vi skulle till varpå Birgit svarade ”Ja, du. Det var faktiskt här vi träffades för första gången 1945. Kommer du ihåg det Olle?” Det visade sig att Olle hade jobbat på väveriet som en gång låg i just den lokalen vi spelade in i och Birgit jobbade i snickarstugan som låg bredvid. Så där stod de och höll om varandra, jag blev helt knockad. Och man kunde ju tydligt se att kärleken inte hade avtagit. Jag har nog aldrig sett ett par så till synes fortfarande nykära efter så lång tid tillsammans, säger The Moniker till GAFFA.

Life Is Life är musikerns favoritlåt från skivan. Han spelade in den med hjälp av mobilen hemma i soffan och tog med den till medproducenten Anders Lundström.

– Mitt i uppspelandet av demon reste sig Anders upp och gav mig en kram. Det var fan kärlek i den kramen, han gillade alltså den. Så oavsett så är vi två som gillar låten, säger The Moniker.