Doktor Glas med Thorsten Flinck
Eventinformation: Doktor Glas
Föreställning av och med Thorsten Flinck, efter Hjalmar Söderbergs klassiska roman med samma namn.

Kanske behövs Doktor Glas nu mer än någonsin. Vilka blir konsekvenserna av att inte känna sig älskad? När du står utanför, kanske känner man för att begå en riktig handling.

Pjäsen bygger på Hjalmar Söderbergs klassiska roman som utspelar sig i Stockholm vid sekelskiftet. Så tidigt som 1905 provocerade historien sin publik och idag mer än 100 år senare skildras och berör historien på ett sätt som få andra verk.
Få literära mästerverk lyckas fånga komplexitetet så som Söderbergs doktor Glas och få skådespelare klarar av att blåsa liv i berättelsen så som THORSTN FLINCK .

Romanen handlar om doktor Glas, som är en uppskattad läkare i Stockholm. Glas lider dock av depression och han längtar efter att utföra en stor handling. I början av boken säger han: ”Ställning, anseende, framtid. Som om jag icke var dag och var stund vore beredd att packa dessa kollin ombord på det första skepp, som kommer lastat med en handling. En verklig handling”. Doktor Glas råkar i ett moraliskt dilemma när prästfrun Helga Gregorius ber honom om en mycket känslig tjänst. Hon anförtror Glas sin stora motvilja mot makens erotiska närmanden och så kallade äktenskapliga rättighet. Denna motvilja har sina skäl lika mycket i makens motbjudande personlighet som i att fru Gregorius har en älskare. Hon ber därför doktor Glas, att hitta på någon sjukdom åt henne, så att hon för en tid kan slippa sina äktenskapliga plikter gentemot maken.

Glas, som fattat tycke för prästfrun, hjälper henne genom att inbilla prästen att hon har en underlivssjukdom, som kräver total avhållsamhet i samlivet. Denna lögn håller dock inte i längden. Fru Gregorius återkommer efter ett tag och berättar för doktor Glas, att hennes man har tagit henne med våld. Doktor Glas blir mycket vred på pastor Gregorius, som han dessutom avskyr sedan tidigare. Han byter nu taktik och diktar ihop en hjärtsjukdom, som ska ha drabbat pastor Gregorius: Pastorn kan riskera sitt liv, om han inte avhåller sig från hustrun. Glas rekommenderar honom därför en längre kurortsvistelse för att skaffa hustrun Helga ett avbrott i ”de äktenskapliga plikterna”. Detta tar dock ett abrupt slut när pastorn kommer tillbaka hem.

Eftersom en skilsmässa är omöjlig och situationen blir allt mera outhärdlig, tar doktor Glas beslutet att döda den motbjudande prästen. Han använder sig av ett cyankaliumpiller, som egentligen var avsett för honom själv ifall han ville ta livet av sig. Mordet sker på så sätt, att det verkar vara en naturlig död; och Glas kan då själv skriva ut dödsattesten. Det framgår inte tydligt om doktor Glas känner skuld, efter sitt dåd, den ”stora handlingen” som han har längtat efter. Situationen förändras i alla fall inte särskilt mycket, varken för honom eller för prästfrun Helga. Älskaren lämnar henne för ett rikt giftermål. På slutet drabbas doktor Glas av melankoli: ”Aldrig blir hon min; aldrig. (…) Mig gick livet förbi.

Regi & Manus : Thorsten Flinck
Skådespelare : Thorsten Flinck

Tider:
Insläppstid: kl. 18.00 för matgäster och kl. 19.00 för gäster som enbart ska se föreställningen.
Föreställningen startar kl. 20.00

Till detta evenemang kan man välja mellan att köpa en biljett till föreställningen eller en biljett som inkluderar föreställningen och 2-rättersmeny. Biljett inkl. mat kan bokas fram till den 25 oktober, se meny nedan:

Varmrätter:
-Cajun marinerad entrecote med smörmonterad rödvinssås, sauterade grönsaker samt ugnsbakad timjan & vitlöks potatis

-Vitvins ångad torsk toppad med knaperstekt sidfläsk & sparris, gräddstuvad savojkål samt potatistorn smaksatt med gräslök

-Filodegs rulle fylld med Quorn, zucchini, aubergine, tomat & lök serveras på gräddstuvad savojkål samt potatistorn smaksatt gräslök

Dessert:
-Passionsfrukts cheesecake på bärkompott & päron Cognacssås

OBS:
Datum Fredag, 01-11-2019 @ 20:00
Arena Bellmans salonger
GÖTEBORG

Eventinformation
Endast onumrerat
Samlingssida
Thorsten Flinck
Thorsten Flinck

Biljettgräns
Det finns en begränsning på 15 biljetter per bokning till evenemanget.

Om biljettgränsen överskrids kan Ticketmaster komma att makulera enstaka biljetter eller hela bokningen.

Priser är i SEK kr

Mer information

Informera arrangören innan event

OBS:
Om du ni/önskar sitta tillsammans med ett annat sällskap, ange ett för- och efternamn på dem och maila kotte@kottemanagement.se senast den 26 oktober.
Rullstolsbiljetter
Rullstolsbiljetter bokas via Ticketmaster Contact Center på: 077-170 70 70 eller valfritt Ticketmaster biljettombud. Ledsagare bokar ordinarie biljett.