Vi har sett honom briljera i Så ska det låta, Klockan nio hos stjärnorna och senast i Melodifestivalen. I höst får vi se honom tillsammans med sex andra artister tolka varandra låtar i Så mycket bättre.

Tommy behöver ingen närmare presentation och han har gett oss många oförglömliga hits så som Mina färger var blå, Öppna din dörr, Allt som jag känner, En dag.

Genombrottet kom 1987

Efter att stått i bakgrunden och körat steg Tommy Nilsson fram i rampljuset som sångare i rockbandet Horizont och sedermera medlem i hårdrocksbandet Easy Action… Året var då 1985. Vi såg honom också i det svenska projektet Swedish Metal Aid, som en av många hårdrockssångare med låten Give A Helpin’ Hand. Tommy satsade sedan på en solokarriär och genombrottet kom 1987 med Allt som jag känner, en duett han sjöng med Tone Norum. Hans första deltagande i Melodifestivalen var 1989 med låten En dag, som slutade på en hedrande fjärde plats i Eurovison. 2016 gjorde han comeback tillsammans med Patrik Isaksson och Uno Svenningsson på Melodifestivalsscenen.

I mitten på 90-talet kom Öppna din dörr som blev årets låt på Svensktoppen, och som vi idag kan räkna som en modern klassiker. I höst får vi följa han och sex andra artisten när de tolkar varandras låtar på Gotland i Så mycket bättre.